29 mei 2022

Smart-Sport, het team waarbij we enthousiasme, teamplay en passie voor het lopen als drijfveer gebruiken om het beste in elke lid naar boven te halen.  Deze week zetten we in het verslag het team in de kijker en laten we de individuele prestaties voor een keer achter wege… Helemaal niet omdat deze niet goed waren, integendeel, ze waren uitstekend! Maar ik wil eens stilstaan en de focus leggen bij de manier dat deze tot stand komen.  Vandaar het alternatieve verslag van deze week.

Dit weekend was het de interclub voor de masters waarbij ACW een mooie 4e plaats kon neerzetten.  Dit kwam niet vanzelf, last minute moesten we atleten optrommelen, overtuigen.. Smart-Sport sloot de rangen, hoe geweldig was het niet om zien hoe deze er volledig voor gingen! Met grote steun van het team vlogen zij er in en amuseerden zich top! Het was genieten! Iedereen met een grote lach op het gezicht het beste van zichzelf geven. Zo hoort een interclub te zijn. Onverhoopt die mooie 4e plaats gepakt! Proficiat!

Aanwezigen gaven een heel mooi compliment… “Bart, zo’n interclub en deze sfeer.. dat is toch exact zoals wij het elke week op training hebben.”  De nagel op de kop,  dat is effectief zo. Iedereen, ongeacht niveau moedigt elkaar aan om er het beste uit te halen. Supporters en ouders die staan te motiveren. Teammaatjes die elkaar naar een hoger niveau tillen.  Aandacht voor geblesseerden of zieken..   Jonkies of minder jonkies, de steun is er door dik en dun! Geen jaloezie of geprofiteer... maar elkaar helpen waar het kan! Daar zijn we enorm trots op.

Trainen we op tijden en gemeten waarden? Jazeker! Dat is de basis waarmee we de uithouding gaan vormen, als stevig fundament. Om vervolgens te finetunen via weerstand/kracht/interval naar dat wat nodig is qua wedstrijdafstand.  Maar die tijden en waarden zijn vooral voor de coaches. We willen dat onze atleten tijdens wedstrijden een juiste focus en mindset hebben, dat ze in de wedstrijd zitten, het goede gevoel hebben en kunnen steunen op hun trainingen en positieve ervaringen zonder te vervallen in een nodeloos verdrinken in ‘metrics.’ Connectie met het zenuwstelsel, controle houden alvorens in volle fight te gaan en met glans te finishen!  Daar staan we voor en trainen we wekelijks op: een betere versie worden van jezelf. En dit voor zowel wedstrijdlopers als de meer recreatieve loper: genieten, progressie en zelfontwikkeling op 1!

Het begeleiden van dit team is een eer. Omdat iedereen voor elkaar door het vuur zou gaan als nodig. Respect heeft voor elkaar en elkaar draagt.  Ik zag dit dit weekend opnieuw… met eigen ogen.. zowel te Lokeren, Nijmegen als Oordegem! Maar ook op de andere locaties waar alweer top gepresteerd werd zoals oa. Melsele, Beveren, Brussel, Axel, Wichelen en Berlare.

  At the end..moeten atleten het zelf waarmaken, maar gedragen door een gemotiveerd team gaat dit nu eenmaal een pak makkelijker.

 You guys Rock…all of you!

PS. Vanaf volgene week bombardeer ik jullie opnieuw met een schirftelijk overzicht van alle behaalde resultaten 🙂. Nu laat ik jullie in de overzichtsfoto alvast de sfeerbeelden van afgelopen week/weekend zien.