22 jan 2023

zaterdag

Het verslagje beginnen we ditmaal met de schaatsweds... euh loopwedstrijd te Lier.. Helaas werd er niet gecommuniceerd naar de deelnemers dat er kilometerslange ijsstroken op de halve marathon zaten. Dit gaf levensgevaarlijke tarefelen met valpartijen tot gevolg. Zo geraakte Melissa op spoed met 3 gekneusde ribben.... Ellen had meer geluk en liet het alvast niet aan haar hart komen en zette een nieuw PR neer, net zoals Tinneke en Kris! Maarten koos ervoor een statement te maken en niet langs de finish te passeren.  Wendy kon er ook allerminst om lachen, ze maakte er toch nog een mooie trainingsloop van en ging met de 2e plaats naar huis op de halve marathon. De andere SmartSporters gingen voor de 10k en hadden gelukkig minder last van ijsplekken. Kirsten liep naar de overwinning! Jessica kon met relaxte mindset haar PR verbreken. Verder zagen we nog mooie prestaties van Pieter, Elly, Paul, Marc en Kristin!

zondag

Zondag leek een onmogelijke opdracht te worden voor de coaches.. wedstrijd op 3 plaatsen. Toch siert het ons team weer dat dit spontaan in orde kwam om op alle locaties aanwezig te zijn. Bart Stroobandt kon de coaching te Bornem voor zijn rekening nemen en mocht daar ferm tevreden mee zijn!  Leonie snelde alweer naar de overwinning bij de cadetten terwijl Phebe het zilver won bij de scholieren!  Ook bij de masters zagen we een mooie comeback van Lisz Verbeeck (4e), onmiddellijk gevolgd door Itske Loomans!

Op het KVV indoor cad-scholier zagen we weer een ijzersterke Alicia! Zij ging met de overwinning aan de haal op de 800m, terwijl Jorden er een knappe 4e plaats van kon maken in een nieuw PB. Hier kon coach Jan Rooms alles in goede banen leiden.

In het besneeuwde Hannuit ging de volgende crosscupmanche door, onder het goedkeurend oog van kabouter plop en zijn vriendjes..  Skye Sloots kon naar goede gewoonte als eerste aan slag bij de pupillen.  Ze nam direct de leiding om het tempo hoog te houden. Knap om zien met hoeveel vertrouwen Skye begint te lopen. Ze moest nog sterke atlete voor zich laten rond halverwege maar kon dan knap doorbijten en haar positie vasthouden! Alweer op dat podium!  Na Skye was het aan Lucas. Vorige week iets te snel gestart, die fout maakte hij vandaag niet..maar doordat het al snel op een lint getrokken werd, startte er een lange inhaalrace waarbij Lucas net de aansluiting naar de koplopers niet meer kon maken.  Toch een mooie wedstrijd! Emiel ondervond dat het bij de scholieren razensnel vooruit ging. Er werd niet ingehouden en vooraan werd de nieuwe koploper tot 2x toe terug gepakt.  Emiel kon goed opschuiven en werd 13e in totaal (5e van 2007). De Juniores mochten deze keer voor de senioren lopen en zo kwamen Charlotte en Rhune als volgenden in actie. Rhune geraakte de hele race niet in haar ritme en kon het maar niet vinden met het parcous, teleurgesteld liep ze als 4e Belgische over de finish... Maar zoals besproken, alles even relativeren en op naar de volgende!  Voor Charlotte was het de eerste echte 'challenge' na het ziekteherstel. Maar ze stond met vertrouwen aan de start in internationaal deelnemersveld. Prima start genomen en Charlotte had al snel Hannah Enkels in haar kielzog. De twee bleven tot de laatste ronde dicht bij elkaar lopen, maar het scenario van vorig jaar herhaalde zich. Hanna kon nog net een iets stevigere versnelling aan dan Charlotte, dit op een 500m voor de finish..  Het werd een verdienstelijke 2e plaats. Maar bovenal stelt het me gerust te zien dat de form weer goed aan het terugkeren is.

Bij de seniore dames zagen we dan weer een ijzersterk deelnemersveld met dank aan het gouden label... Nina liep steeds beter naarmate de wedstrijd vorderde, maar had het aanvankelijk knap lastig met het parcours.  De aansluiting met Chloé en Lisa zat er vandaag niet in, maar de derde Belgische plaats was meer dan verdiend!  Verrassing van de dag kwam echter van Victoria Warpy, die op haar 2e cross naar een knappe 6e Belgische plaats kon lopen! Iets gedurfder gestart dan in Roeselare, in een mooi groepje terecht gekomen en de laatste ronde knap kunnen versnellen om dat groepje achter zich te laten. Voor toch wel heel wat gevestigde waarde in het crosslandschap. Klasse!  Tenslotte de master dames. Lieselotte was er op gebrand haar sterke prestaties in de crosscup verder te zetten.  Ze startte pijlsnel om na 1 ronde reeds een goede 20m voorsprong te hebben, deze werd al snel 100m... krachtig bleef ze naar de overwinning lopen! Dikke proficiat!

Oh ja, nog een leuk weetje... als je EN Wim Van Dijck EN Stijn Van Lokeren in de club hebt, kan het zomaar even gebeuren dat ze samen op 48u meer dan 160km trainden :) Dit terwijl Maarten Sichien zich die weekend kon uitleven op de 3 Xtrails Houffalize, Top!