07 nov 2021

We doen het eens anders. Vorig weekend kwam er geen verslag, dan maken we dit goed met een extra voor- en nabeschouwing!

Zonder meer was het hoogtepunt de winst van Sandra Schenkel op het Spaans kampioenschap sprint duatlon. Sandra kon dan wel niet deelnemen aan het WK omwille van organisatorische redenenen. Ze liet haar goede form duidelijk opmerken op het Spaans kampioenschap.  Sandra is duidelijk niet vies van wat modder en ook al is het mountainbiken niet direct zo haar ding. Vorig weekend was dit even wel het geval. Geen angst te bespeuren en er gewoon 1000% voor gaan.  Modder, rotsen, plassen.. het kon haar niet stoppen om op het einde van het seizoen de volle buit te pakken! Goud! En meer dan verdiend na best stevig trainingswerk.  We kijken uit naar een totaal andere prestatie van haar, vandaag op de halve marathon!

Nina Lauwaert dan. Na 20 jaar staat ze terug aan de start te Mol! Zo lang is het inderdaad geleden dat Nina daar nog de cross meeliep!  Door haar deelname overwint ze sowieso al haar zanddemoon.  Nina kiest zelf voor de crossen als middel om haar sterker te maken. Top! Een top 5 ambitie mag uitgesproken worden, al zijn de crossen dus geen doel op zich.  Nina is net terug van een stage te Portugal waar best stevig werd getraind in het goede gezelschap van Sandra en Fernand.  Zo kon ze elke morgend wakker worden met de heerlijke geur van de koffie gezet door Ferry!

En met koffie komen we dan uiteraard naadloos terecht bij Stijn Van Lokeren. Wie dacht dat onze happy flying trailer stilzat, komt bedrogen uit. Hij werkt een stevig schema af om in enkele weken te pieken. Vorige week nam hij zo nog winst op een tussenwedstrijd: 39 km Beartrail werd een hapje voor hem.  Impressive!

Vorig weekend kwamen ook meerder Smart-Sportclubbies aan de start bij de Donkmeerloop: Sarah Michels viel net naast het podium met een 4e plaats op de 12km waar Lisz Verbeeck de winst nam!  Jessica Van Steenwinkel koos voor de 6 km en deed dit knap: 4 min PR! Wendy Verschelden tekende ook present en deed dat verre van onaardig! een 6e plaats liet ze optekenen, terwijl hier zeker nog marge aanwezig is. Len Holmez ging voor de halve marathon en toonde eveneens zijn prima conditie!

Op de Zolderrun -best pittig parcours - kon Stijn Deleus een knappe 4'14 gemiddeld pace neerzetten. Duidelijk terug in goede form en eveneens een 6e plaats.  Dit terwijl ook in Mechelen 4 clubbies aan de start kwamen: Kris, Tinneke, Kristin en Kurt! Ze gingen er vol voor en maakten er duidelijk een gezellige middag van.

Ook te Mechelen Tenslotte:  ook Sheila Laenen zagen we deze week haar PR halen op de  5K! Super bezig!

En nu zakken we af richting Mol. Naast Nina zien we ook Helen, Lieselotte, Charlotte, Emiel en Jentho aan de start verschijnen van deze zware crosscup.  Ze zijn er klaar voor en dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Plaats van afspraak? Aan de Newlinetent van onze sponsor! supporters op post  😊