14 jun 2021

Nabeschouwing BK 10km 12/06: Lieselotte Beck.

Voorbeschouwing BK 100km 20/06: Stijn Van Lokeren.

 

Beiden zijn ze ondertussen meer dan vaste waarden in onze club. Lieselotte, met haar eeuwige glimlach ondersteunt iedereen waar ze kan. Zo fixt ze regelmatig logo’s op kledij, moedigt ze overal onze atleten aan waar kan en werkt ze met enthousiasme steeds haar trainingen af.

Op Stijn wordt tegelijk ook veel beroep gedaan. Zijn expertise in zowel de trail- als de ICT-wereld wordt door onze clubleden EN coaches maar al te graag aangesproken. En met grote passie staat hij dan ook steeds klaar om anderen te helpen.

 

Lieselotte had vorig jaar een schitterend atletiekseizoen, via podium op de 800m (3e) met volle vertrouwen een toptijd op de 5000m en 10000m om dan ook nog op het BK 10km Brons te nemen te Lokeren. Dat geeft een atlete vleugels.

Dit jaar lagen de kaarten -mede omwille van corona- anders. De groei zat zeker goed, een uitgebreide aerobe fase bracht haar 2 mmol exact waar we ze wouden hebben, maar toen bleven de doelen uit. Wedstrijden werden uitgesteld en helaas gooide een lichte blessure dan ook nog roet in het eten.  Na even alternatief (stevig) door te trainen, was het moeilijker om zich volledig opgeladen te krijgen voor het Vlaams 5000m en het BK 10000m. Toch heeft ze deze aangedurfd. Op het Vlaams draaide het al niet zo vlot maar we konden ons wel nog motiveren om twee weken later het BK 10000m mee te lopen.

 

Lieselotte startte goed en verstandig. Na een vlotte eerste km (3’45) kwam ze km na km door aan tempo 3’52 gemiddeld. Perfect wat mogelijk zou moeten zijn. Het was dan ook voor zowel zichzelf als voor de coach even verschieten als ze op 7.2 km plots stilstond aan de dranktafel. De ‘fight’ was op, de benen wouden niet meer.. een eerste DNF – wat helemaal geen schande is – werd een feit.

Coach en atlete spraken ondertussen alles goed door en beslisten een week looprust in te lassen. Deze was door omstandigheden (telkens maar rekenen op toch die wedstrijd) veel te lang geleden. Ook het einde van een vermoeiend schooljaar speelt hierin zijn rol. Maar goed, de nieuwe plannen liggen op tafel, de batterijtjes zijn ondertussen aan het opladen.. en haar lach? Die staat ondertussen alweer breed op haar gezicht hoor 😊

 

Aankomend weekend start Stijn te Torhout, op voor hem een experimenteel wedstrijdonderdeel: BK 100km op de baan. Dit met een goed gevoel finishen is doel nummer 1 want dit zal toch even wennen zijn. Onze happy trailer zal zich de bossen en paadjes moeten visualiseren want het parcours betreft ronden van 5km. Wij zijn alvast benieuwd naar hoe hij het er vanaf zal brengen. Alle supporters zijn uiteraard van harte welkom!