02 mei 2024

Beginnen doen we met de beker van Vlaanderen voor pup/miniem en cad/scholier. AC Waasland mag ‘hun pollekes kussen’ dat ze hiervoor beroep kunnen doen op onze atleten.  Zowel Skye Sloots als Charlotte Suy gaven te Stekene het beste van zichzelf.  Voor beiden highlighten we hun prestatie op de 1000m.  Skye nam de overwinning na een  perfecte indeling en tikte 3’10”60 aan!  Maar even 7” van haar beste tijd.  Charlotte ging goed mee, temporiseerde iets te laat in de wedstrijd maar zette een prima 3’24 neer!

Diezelfde avond zagen we Charlotte Penneman in actie op de 5000m te Milaan. Er werd gelopen in een prachtig decor waar je aanvankelijk niet zeker was of er een stierengevecht ging plaatsvinden dan wel een pistemeeting. We waanden ons even terug in een andere eeuw.  Prima organisatie was het zeker, gemoedelijke sfeer en aan talent op de startlijsten ontbrak het absoluut niet.  Charlotte deed wat ze moest doen: meestarten en zien welke groepjes zich afsplitsten.  Eerste 800m ging te snel door de haas..wat voor velen pijnlijk was.. het dipje midden race duurde iets te lang voor het groepje waar ze in zat, al kwam er wel nog een mooie eindversnelling! 16’47 stopte de klok, PR met 2”.  Leerrijke wedstrijd alweer om binnenkort een grotere sprong te maken op dit toch wel lastige nummer.

Zondag trokken onze cadet/scholieren richting Betekom – thuishaven van de sympathieke ROBA club. De wind ging fel te keer en zorgde ervoor dat er vooral tactisch werd gelopen.  Punten werden echter opnieuw DIK gescoord.  Zowel Alicia De Bock, Léonie Henderieckx, Lucas Buysse als Jorden Rooms gingen knap met de tweede plaats aan de haal.  Violetta Vercauteren kende een moeilijkere dag, maar we kennen de oorzaak en werken er aan.  Enzo Boeykens liep een mooi PR (in zowat de enige niet-tactische race) ondanks weekje ziekte.  Phebe Van Lokeren liet zich ook gelden met 2’23 en sluipt weer dichter naar de 2’20 op de 800m.    Ook Emiel Penneman zette met een 4’21 een goede prestatie meer op de 1500m en nam nog punten mee! 

Zonder meer sterke prestaties die de ranking van AC Waasland in deze categorieën stabiliseert! Het is dan ook fantastisch de waardering vanuit het bestuur en de club te ervaren.  

Gisteren, 1 mei hadden we ook onze handen vol. Prachtig lenteweer voor de 1mei WALO run te Nieuwkerken.  We hadden een mooie opkomst van het team én daarenboven sterke prestaties! 3 vd 4 podia werd op het eerste plaatsje bezet door Smart-Sport.  Michael Steenssens en Lieselotte Beck op de 5km, Candice Van Meirvenne op de 10 km.  Daarnaast talrijke PR’s waaronder kersvers lid -Slagerij Buysse- Elise Seghers die zichzelf overtrof met een 4’30 tempo en zeker het vernoemen waard ook de prestatie van Keshia Tibbe die net onder de 20’ dook op de 5 km en zo ook de 3e plaats wegsnoepte! Ook de andere teamies gaven uiteraard het beste van zichzelf! En ja, soms draait het bij iedereen wel eens wat minder dan gedacht, dan is het even knop omdraaien, gas terugnemen, batterijen weer opladen, rustig verder trainen en op naar de volgende wedstrijden. Part of the game.. Paul & Wendy waren net als Stijn Van Lokeren en Sofie Dewilde trouwe supporters op post. Dank!  Ook te Knokke werd prima gelopen. Gunther Emmaneel - De Klinker - liep naar een uitstekende 1u30 op de halve marathon.

Tenslotte konden we hierna doorrijden naar de pistemeeting te Herentals.  Net toegekomen zagen we als trotse clubsponsor Ides Verhulst de U20 WK limiet binnenhalen in het speerwerken. Proficiat atleet & coach!  Eerder vernamen we ook al de ijzersterke prestatie van ons ZWAT-stagegenootje Laura Schadron op de 3000m (9’31)!  Emiel Penneman en Jentho Rooms waren zichtbaar ontspannen tijdens de opwarming. Ze hadden er zin in! Op het menu: de 800m. Doel in het achterhoofd: breaking 2’00. Toch wel een magische grens voor vele jonge (en oudere) 800m lopers.

 Jentho kwam als eerste aan de beurt. Het haaswerk was wat slordig met bizarre temposchommelingen. Een doorkomst in 59”… Het was werken, maar Jentho klaarde de klus na nog zo goed als een ronde alleen te strijden. PR naar 1’58”49!  De sub 2’ grens gebroken en als extra beloning een kans om op de IFAM te lopen! Enkele minuten later was het aan Emiel Penneman.  Hij liep een verstandige wedstrijd en ging net op tijd achter zijn target aan. 1’28 hoog doorkomst op 600m. Dit gaf duidelijk extra krachten om de sterk opkomende verzuring in de laatste 100m door te bijten.  1’59’91! Dik PR en eveneens IFAM limiet.  Proficiat Boys!!

Tenslotte hadden we Hannelore Van Nuffelen op de 3000m. Hannelore timmert langzaam maar zeker aan haar comeback. Na 12 weken training was het de bedoeling even te kijken hoe we ervoor stonden op de 3000m.  Ze positioneerde zich vlak achter de haas die tempo 3’20 volgde. Halfweg race werd het toch zwaarder en moest ze gas terugnemen en de tweede wedstrijdhelft ondergaan.  De tijd 10’35 is daarom weinig representatief. De ‘meting’ op dit nummer echter nuttig voor zowel atleet als coach om te weten waar we staan.  De trainingen bollen goed,  de uithouding begint zich goed te vormen. De motor is nog werk aan. Die uitdaging gaan we samen met plezier aan!

 Ondertussen wordt er zowel bij onze recreanten als onze wedstrijdlopers prima getraind.  De krachtsessies bij RAWPERFORMANCE leveren ook hun vruchten af.  We omarmen het sterke teamgevoel doorheen alle regionen! Fijn zo’n team te mogen managen! Prima inzet van zowel atleten als coaches 😊