05 jul 2021

Vrijdagmiddag werd (na de pittige interval in de ochtend) een deugddoende yogasessie gegeven door Stéphanie. Velen hadden hier meer schrik voor dan voor de trainingen van de coach. Maar dit bleek onterecht. Stéphanie leidde ons met zachte hand doorheen de oefeningen.  Hilarische taferelen speelden zich af en al snel hadden we best wat toeschouwers.  De spiertjes werden goed losgemaakt en het hoofd was weer vrij: Namaste.  In de avond gingen we in 🇧🇪 kleur richting bar Piz om de rode duivels richting overwinning te schreeuwen…het mocht niet baten… Maar plezier hadden we!

 

Zaterdag: rustdag werd voorzien voor de meesten met uitzondering voor Charlotte, Tom en Stéphanie. Charlotte mocht rustig 9 km loslopen.  Tom en Stéphanie werden gelanceerd voor hun nieuwe opbouw.

In de namiddag trokken we er op uit: richting de Corvatsch! Bergtop 3303m! Wonderschön! Ook het bezoek aan de hoogste “Destillery on earth”: Orma was het meer dan waard. Top uitleg en prima rondleiding van de gepassioneerde eigenaar. Met helikopters werd in de opbouw de hele infrastructuur naar boven gebracht.. indrukwekkende setting als resultaat.

We waren onder de indruk (en invloed) van de inrichting en proevertjes. De dames maakten ondertussen een mooie wandeling in de sneeuw bij het tussenstation.

Eens terug in het dorp, was het BBQ-spullen oppikken en richting het meer..het weer sloeg echter wat om, maar dat kon de pret niet bederven. Survival champ Len wist in geen tijd vuur te maken, de picknicktafel werd ‘droog’ geschoven en het was alweer genieten! Topdagje.

Zondag, verjaardag van onze ‘secretaris’: Paul!  

Trainingsgewijs stond er een voor iedereen een  pittige duurloop het op programma.
Len die richting 100km trail traint, mocht 33 km genieten! De anderen vertrokken in de valei Val Roseg om richting de gletsjer richting Piz Bernina te lopen. 6km omhoog, 6 km naar beneden, elk eigen tempo. Er werd prima gelopen! Tom en Stéphanie liepen vlot hun 2e opbouwende training.

In de namiddag trokken we dan naar het zwembad! Zeemeermin Charlotte was in haar element en was meer onder water terug te vinden dan erboven… maar ook Wendy stond haar mannetje op de raceglijbanen en Kurt sloot af met een mooie salto van de springplank 😊. Het kind in jezelf loslaten, heerlijk toch.

 

Vandaag opnieuw interval, en dan weten we dat het uitkijken geblazen is omdat de eerste vermoeidheid wel eens in het lichaam kan kruipen. Gelukkig stuurden we tijdig bij zodat de kwaliteit van de training behouden werd. Er werd krachtig gelopen op de 800en en de prikken zaten prima.

Wendy zocht nog even de kine op voor een klein kwaaltje in de hamstring onderaan, maar niks ergs. Yogasessie 2 komt er zo meteen nog aan voor we gaan loslopen en vanavond met zn allen uit eten.. Oh ja…de kwis van Nina staat ook nog op het programma… we zijn benieuwd!  

 

We kunnen alleen maar trots zijn op deze groep!

Zij begrijpen het principe van ‘Smart Training’ volledig.. harder en meer krijgt bij ons geen plaats.

De trainingsprincipes zijn duidelijk bij Smart-Sport waarbij dialoog met de atleten centraal staat.

Verstandig trainen volgens eigen waarden en kwalitatieve rust nemen om sterker te worden.

Deze gedifferentieerde aanpak trekken we overigens door met ons performance team te Stekene: kleine  groepjes waarin volledig op maat getraind wordt om duurzame progressie te bereiken.