02 jul 2021

Nadat onze jongste telg -  Charlotte Penneman -zich afgelopen zaterdag vlot wist te plaatsen voor de finale op het BK 1500m kon ze haar goede form zondag in de finale knap bevestigen met een nieuw PR: 4’26”30! Dit na een zeer knappe wedstrijd waarin ze 2x op het perfecte moment kon versnellen om een 5e (bijna 4e) plaats te grijpen. Als eerste jaar scholier is dit veelbelovend. Maar bovenal, het is heerlijk te zien hoe ze geniet van het lopen en zich niet teveel druk oplegt. Knap!

Zondag reden we reeds met 4 (Paul, Wendy, Nina en ikzelf)  door richting het zalige stageoord Sankt-Moritz. Maandag vervoegden Kurt en Len ons reeds en gisteren mochten we het trio Tom, Charlotte en kine Stéphanie verwelkomen. Hanna en Pieter mogen we deze avond tevens ook nog verwachten, fijn! Ondertussen kennen we het hier goed en kan er geen enkele stageplaats tippen aan de mogelijkheden die we hier hebben. 

Maandag was het loslopen, dinsdag stonden er twee duurloopjes op het programma en woensdag de eerste intervaltraining. De coach zag vlotte 500tjes en reeds mooie aanpassing aan de hoogte. Gisteren werd er afgezakt naar Samedan voor de langere duurloop. Wonderschone omgeving!

Vandaag werd de 2e interval van de stage gelopen. Meer op weerstand: snelle 400en, weinig recup. Maar ook hier bolde het bij allen prima. Deze middag krijgen we nog een yogasessie voorgeschoteld door onze meereizende kine.. we zijn benieuwd.. Morgen zal de rustdag voor de meesten welkom zijn en trekken we naar de top van de Corvatsch om van het uitzicht en… te genieten. Hierover later meer!

Nina draait weer goed mee op training, de gezondheidsproblemen hebben de laatste maanden de trainingen ferm doen terugschroeven en dan is luisteren naar het lichaam de enige juiste beslissing. Maar het doet haar zichtbaar deugd terug kracht te hebben en de trainingen vlot te kunnen afwerken.

Het is een top groepje om de stage mee door te maken. Allen gemotiveerd en iedereen helpt en steunt elkaar: fijn! Al zal het moeilijk zijn het volgend jaar zo klein te horen, de belangstelling van onze andere SmartSport-clubleden groeit (terecht) zienderogen om zo een stage mee te maken.

Ondertussen krijgt ons Performance Team met 18 atleten mooi vorm! Drie ervan behoren tot het Young Elite Team (vanaf scholier) waar we ons in seizoen 2021 – 2022 op toespitsen. Nog 3 plaatsjes voorzien we voor aansluiting. https://smart-sport.be/smartsportclub