12 jul 2021

Verslag deel 3 Door Nina Lauwaert:

Dinsdagmorgen vertrokken Len, Kurt, Paul, Wendy en ook onze coach. Die fietste eerst nog een stukje mee met onze enige duurloop van die dag. De groep werd dus gehalveerd, maar we lieten het niet aan ons hartje komen. Stefanie en Tom werkten nog een mooie pistetraining af hier in de bergen. Zij zijn terug vertrokken om weer op te bouwen. In de namiddag kregen we nog een pittige kracht en core sessie voorgeschoteld door onze kine. Onze spieren hebben het geweten 😊 S’ avonds ontdekten we dat Charlotte een echte MOL is, maar toch werd ik om de 1 of andere reden meer verdacht. Blijkbaar waren ze mijn gedrevenheid en competitiviteit nog niet gewoon.

Woensdag trokken we naar de Morteratschgletscher. Stéphanie en Tom deden er een mooie wandeling, ik en Hanna liepen tot aan de gletschjer om dan opgepikt te worden in Pontresina. Zeer mooie uitzichten maar ook een pittige klim. Charlotte liep samen met andere Charlotte een rondje rond het meer. In de namiddag trokken we naar het zwembad, overtuigden onze kine om ook enkele glijbanen (mits enkele gilletjes) uit te proberen.

Donderdagmorgen vertrokken Tom en Stéphanie zeer vroeg, voor mij en Charlotte stond er een pittige interval training te wachten. Mission Accomplished en nadien met de benen in het koude bergwater. Na een middagrust, nog een recuploopje afgewerkt tussen de buien door. S’avonds deden we nog een spelletje en kropen vroeg ons bedje in.

Vrijdagmorgen, 7u, Charlotte nog diep in dromenland, vertrok ik voor een nuchter loopje rond het meer. Nadien samen ontbeten, benen laten losmaken bij de plaatselijke kine en nadien nog een wandeling naar het dorp. We kochten nog enkele souvenirtjes en genoten van de uitzichten. In de namiddag trokken we naar de Berninapas. Daarboven liepen we een duurloop rond het Lago Bianco, een bergmeer gelegen op 2230m. Prachtige uitzichten, mooie maar soms pittige paden, een helblauwe lucht. Genieten!

Zaterdagmorgen op het gemakje, wat gerust, en even naar de plaatselijke bakker om speciale Sankt Moritz taarten voor het thuisfront. We deden nog een half uurtje activatie, om ons voor te bereiden op de interval voor de dag erna. In de namiddag hadden we een duurloopdate met Jill en Vanessa voor een ontspannend duurloopje. Charlotte ging s’avonds nog een laatste keer zwemmen in het mooie welnesszwembad. Ook de laatste voorbereidingen voor Tallinn werden getroffen, de valies gemaakt, een covid test, benen in de compry recovery en laatste info ook doorgekregen via het thuisfront. Onze Charp heeft er zin in en ze is er helemaal klaar voor.

Zondag stond onze laatste intervaltraining gepland. Een pittige, en we hadden er toch wel een beetje schrik voor. Laatste advies aan de coach werd gevraagd; alles ging super vlot, en de laatste 400m konden we nog eens vollenbak knallen (zoals de coach gevraagd had). Nog even relaxen en iets eten en dan vertrokken we richting België met nog tussenstop in Colmar. Onze stage zit er dus weeral op. Het ging snel, maar o zo zalig en we kijken alvast uit om hier volgend jaar terug te zijn.