27 mrt 2022

Wat hebben Lier, Hulst, Gent, Leuven, Spa maar ook Texel, Rome en Spanje dit weekend met elkaar gemeen? Juist ja, Smart-Sport was dit weekend het epicentrum van deze locaties! Op deze plaatsen werden immers dit weekend knappe prestaties neergezet door onze lopers. Alvast excuses moest ik iemand over het hoofd gezien hebben in de oplijsting.

Gisteren werd er in lier een 6e editie gehouden van de klassieke Natuurlopen. Ervaren rot Marc Van Hoof werd knap 2e bij de M50 op de 10 km en zit met de conditie terug in stijgende lijn. Paul Lauryssens nam Ellen Steijaert op sleeptouw op dezelfde afstand. Ellen had duidelijk nog wat last van de luchtwegen, maar beet toch knap door en was vol lof over haasje van dienst Paul.  Wendy Verhulst kreeg van de coach trainingstijden door om zich aan te houden op de 21.1 km, ze deed dit prima en kon zo nog 2e dame overall worden.  Extra leuke vermelding: 5 deelnames van Wendy leveren haar 5 podiumplaatsen op! Klasse!  Loopmaatje Sarah Michels koos voor de kortere afstand, de 5 km en behaalde een mooie 6e plaats. Weer even wennen aan nieuwe weersomstandigheden.. Glenn Schurmans zit in een mooie voorbereiding richting marathon Rotterdam. Een knappe halve marathon aan marathontempo ging dan ook behoorlijk vlot.  De laatste coronarestjes nog uit het lichaam en dat komt volledig goed! Ook op de halve zagen we Isabel Sampson een mooi PR neerzetten, heel goed bezig! Jessica Van Steenwinkel koos voor de 5 km in voorbereiding van de 10 miles. Zij mag zeer tevreden zijn met haar sub 30'! Knap timmert ze aan haar persoonlijke weg verder.

In de namiddag ging de coach loslopen, richting Hulst, want daar stond oa. de 3 km en de 25 km gepland. Deze laatste diende voor een aantal van onze lopers als prima prikkel voor de aankomende marathons. Lisz Verbeeck ging met een knappe 2e plaats lopen terwijl ze haar training afwerkte, Filip Mortier draait tevens stevige weken en kon eveneens het podium veroveren! knap 3es!  Maar ook Nico De Wert, Bart Van Hauwermeiren en Isabel Van Nieuwenhuyze werkten een goede voorbereidingswedstrijd af! Het vertrouwen mag terecht groeien.  En dat geldt ook voor onze Brusselse vrienden An Renckens en Olivier Rossignol die al even kwamen verkennen in functie van hun marathon Zeeuws Vlaanderen in enkele weken. Op de 3 km zagen we een Sterke Bryan Roosenboom, die ondanks geen concurrentie en recente covid besmetting, er toch de pees oplegde en met een mooie 9'34 als winnaar over de streep kwam. We werken verstandig en rustig verder richting de 10.5 Rotterdam.  Speaker Matthieu Warrens kon alles weer netjes in goede banen leiden. 

Van Hulst trekken we naar Gent. Daar stond zowel de halve als de hele marathon te wachten op een groot aantal Smart-Sporters.  Onze twee Dimi's (respectievelijk Dimitri Parewyck en Dimi Van De Velde) knabelden beiden zo'n 5' van hun recente tijd op de halve. Prima werk! Nilson Huylebroeck, Tinneke Van den Berge (KNAP PR!), Maarten Sichien, Annemarijn Juffermans en de broertjes Garrevoet konden evenzeer knap presteren op de halve en progressie laten zien. Hard werk wordt beloond! Op de hele marathon zagen we Kris Bleyenbergs en Michael Aendenhof er een knappe training van maken ifv hun aankomend ultradoel. Gieljan Smits kon met 2u45 een sterk debuut neerzetten met nog duidelijke grote sprongen te gaan.  Ook Thijme Masschelein, Jochem Vanherbergen en Wim Marin werkten prima zijn marathon af, coaches tevreden! Kurt Cop verging het dan weer iets minder... Een te snelle start in combinatie (oorzaak/gevolg?) met darmklachten dwongen het tempo ferm naar beneden. Toch gaf hij niet op en kon de vlag van 3u30 voorblijven. Respect!  Joffrey Defour ging voor een tijd rond/onder de 2u55. Het zag er lang goed uit, maar iets te weinig beschutting in de eerste helft kostten hem toch iets teveel krachten om het doel te halen. Nietemin en dat is MINSTENS even belangrijk, liet hij het kopke niet hangen en vocht hij voor wat hij waard was. Net boven de 3u binnenkomen, Het is verre van een schande!!  Prima werk Joffrey! Hard en vooral Smart blijven trainen en die tijden komen er nog aan!  Dorpsgenoot Maarten Maes beslistte deze week alsnog marathon Gent mee te pakken en dat verging hem prima! Knap PR met bijna 10 minuten. Tijd? 3.00.59 , onder die 3u duiken is alweer een top doel voor de volgende! Sterk werk!

Van Gent is het een uurtje rijden en dan komen we aan te Leuven! De klassieke corrida stond er op de planning.  Na twee visitekaartjes, winst marathon Antwerpen en een 5e plaats BK halve marathon kon Victoria Warpy vandaag de benen nog eens strekken op wedstrijd.  Op de 12 km werd ze knap 2e na Kim Geypen (17s). Heel sterk hoor! Victoria mag eveneens met een rugzakje vol vertrouwen richting de marathon binnenkort.  We hoorden ook een tevreden Stijn Deleus en Tim Vandijck die beiden gemiddeld net onder die 4'00 konden lopen. Mooi zo!

Iets lager nog en we zitten in Spa. Wouter Verheyen Zat deze week wat in dubio na gezondheidsprobleempjes. Nu goed, toch gestart voor een goede 56 km. Zonder forceren een knappe 8e plaats bij de trainingsloop; Nu even recup.. en dan verder richting de doelen! Kristine Corbeel liep dan weer fijntjes de 32km met een lach op het gezicht.

Vanuit Spa trekken we nog even richting het noorden.. de 60 km van Texel stond immers ook op de planning dit weekend. 2 Smart-Sport deelnemers!  Len blikte tevreden terug na een zware tocht met duidelijk toch nog wat hoogtemeters en zware ondergronden. Maar de foto's spraken boekdelen, het was niet alleen afzien, maar ook genieten! Klasse Len!  Ook Stijn Beck kon knap finishen op de 60km! Beiden een mooie tijd sub 6u15! RESPECT!!

Volgende bestemming? Het vliegtuig op richting Rome! ons Freya Michiels vergeten we zeker en vast niet.  Zij kon genieten tot 30km en daarna door de loopvriendjes op sleeptouw genomen worden om door te vechten tot finish! Dikke proficiat alweer!

Van Rome trekken we tenslotte iets westelijker richting Spanje: Sandra Schenkel. Zowel Spaans Kampioenschap interclub duatlon als Mixed relays op het menu.  Bij de interclub gisteren was het een zenuwachtige race maar Sandra leverde een mooie strijd! Helaas wat pech in de T2 waardoor ze best wat tijd verloor, ondanks deze mindere wissel, ging ze nog voluit bij het lopen. Met de snelste 2e run van de deelneemsters is een 4e plaats gewoonweg GOED! Er zijn altijd puntjes ter verbetering, maar daar is Sandra zelf kritisch genoeg op. Vandaag op de relays werd knap de 2e plaats behaald met alweer de snelste 2e looptijd (en goede wissels!). Hier hebben we zeker en vast hard aan gewerkt; Proficiat!!

We zijn alweer zeer trots op jullie prestaties! 

Als atleet van de week zetten we vandaag Eddy Goethals in de kijker. Een hardwerkende sporter die geniet van het lopen in de Wase polders. Sinds een tal 2 jaar clublid die mooie stappen vooruit heeft gemaakt. Vooral het besef iets trager de duurlopen af te werken heeft hem geen windeieren gelegd. De blessures verdwenen en de prestaties gaan er op vooruit. We zijn alvast benieuwd wat hij op de 10 miles uit de benen kan schudden.

Sportieve groeten,

Team Smart-Sport
2x Bart en Nina