11 apr 2022

Al snel werd duidelijk dat de klassieker 'marathon Rotterdam' zeer geliefd was in de club.  Een 25 tal clubbies en Smart-Sporters schreven zich dan ook in voor dit voorjaarsevent.

Via testing en persoonlijk schema konden ze maanden geleden aan de slag om weer het beste van zichzelf te kunnen geven.  Het weer werd prima voorspeld door onze clubweerman MVH

vrij ideale marathonomstandigheden! Ook supporters waren op post, heel fijn! oa. fotograaf Koen, Evelyne, Lai Yee maar ook Helen en Filip tekenden present!

Maar nog voor de marathon van start ging, hadden we al 3 atleten in 'het voorprogramma': 1/4e marathon.

Bryan Roosenboom herstelde net op tijd van buikgriep en kon zonder verwachtingen starten; hij tekende een mooie 37'57 af op de 10.5K. Niks geforceerd en vlot kunnen lopen.

Nico Dewert kon hier een mooie voorbereidingswedstrijd neerzetten in functie van marathon Kopenhagen. Dit deed hij dan ook door mooi sub 4'00/km tempo aan te houden.

Jessica Van Steenwinckel zette een zeer mooie prestatie neer, vooral een grote overwinning op zichzelf en weer een grote sprong voorwaarts op verschillende vlakken! We zijn trots op jou!!

In de eerste wave zagen we 3 atleten knap een stuk onder de 3uur duiken.

Guy Arnouts kwam als eerste over de meet in 2u43.  Meer dan verdiend na consistent trainen, knap PR en ongetwijfeld gaat hij hier nog tijd af doen. Wie weet reeds in Valencia!

Victoria Warpy liep haar eerste 'officiële marathonwedstrijd' als aangeslotene bij een club.  Met 2u49 laat ze dan ook een fantastische prestatie achter! Eveneens PR , zelfs met meer dan 10'!  We laten haar rustig verder groeien en smeden verdere plannen.

Clubkine Danny Van De Voorde liet 2u51 optekenen! Zeer knap na een woelig jaar!! Alle respect voor deze topper.

Bart Aper kende een moeilijkere wedstrijd, het PR van papa Benny afsnoepen was het doel, maar al snel werd duidelijk dat het niet voor deze editie was.  De benen bolden niet lekker, niettemin tekende hij nog knap 3u00 af! Elke wedstrijd is anders, even alles laten bezinken en op naar de volgende copain!

Lisz Verbeeck had haar zinnen terecht gezet op een sub 3 marathon. Het verliep dan ook prima tot de milt begon te steken en het tempo moest dalen. Finish in 3u02. Niettemin hoorden we terecht een tevreden Lisz na de wedstrijd. Een half jaar geleden stond ze immers nog aan de zijlijn...  Een goed evenwicht tussen kracht (@RAWPERFORMANCE, where else? 😉) en uithouding opbouwen bleek meer dan eens sleutel tot succes! En die sub 3.. die komt!

Wendy - Poulainke - Verhulst, we steken het niet onder stoelen of banken, oogappel van de coach en dat heeft ze volledig aan zichzelf te danken. Doorheen de jaren zagen we een ongelooflijke metamorfose van een loopster zonder vertrouwen naar een schitterende master atlete die reeds meerdere podia betrad! Steeds met de voetjes op de grond, hard blijven werken, aanwezig op trainingen uit het verre Essen, een doorzetter 1e klasse. Velen vragen hoe ze deze progressie blijft maken. Wel, door opofferingen, door afwegingen steeds in functie van haar groei, door vastberadenheid en slim te trainen EN recupereren! Vanzelf komt het niet.  Hier een 5e plaats neerzetten, 1e Belgische bij de F45.. SCHITTEREND!  En opnieuw in een knap PR: 3u07 blinkt in de tabellen!

Glenn Schurmans, man wat een jaar heb jij achter de rug. Nog geen 12 maand geleden sliep je zo goed als geen enkele nacht langer dan enkele uren, constante pijnen... een vooruitzicht van nooit meer kunnen lopen... Toch steeds positief gebleven, de juiste behandeling gevonden en er dan keihard voor gegaan. een totale metamorfose via het Smart voedingsprotocol, trainingen, inzet.  We hadden de lat hoog gezet. Eigenlijk wel te hoog na die zware periode.  Met een tijd van 3u20 ben je meer dan back in the game! Nu kan je rustig en verantwoord verder trainen en die sub 3h binnen halen... Daar hebben we alle vertrouwen in! Maar nu eerst uitkijken naar dat wondertje van jullie!

Kurt Luyckx, nog zo een rots in onze club! Steeds optimistisch, ook na enkele tegenslagen bij de vorige wedstrijden.  In functie van marathon Rotterdam, maar nog meer in functie van zichzelf ook vollop in het voedinsprotocol gestapt. Met een schitterend resultaat. De trainingen die voorheen niet 'opgevangen' konden worden, sloegen nu wel aan.  Zelfs angstaanjagend goed, in die mate dat zijn zone 1 runs het beoogde marathonpace overschreden. een knap PR van 3u26 is dan ook een meer dan verdiend gevolg!

Lisanne en Wendy, je weet wel, die andere helft van de clubkine Van De Voorde, ik zet ze samen in het verslag omdat ze elkaar prima vonden (last minute) in het startvak. Tot zo goed als het einde konden zij samen blijven en elkaar helpen. Wendy schreef het..marathonlopen verbindt mensen... zo is dat zeker en vast!  Schitterend geknokt en prima tijden van respectievelijk 3u31 en 3u32! Beiden na een heel drukke periode, mooi zo!

Valérie Tack, net nieuw in de club, maar liet zich direct positief opmerken! Marathondebuut in 3u34. Dit is zeer knap, vooral gezien de beperkte trainingstijd die mogelijk is. Heel efficiënt gewerkt onder coach Nina!

Kristin Vanheerswynghels, een dame waar we ook zo'n respect voor hebben. Na de donkere K - periode - het lopen opgepikt... en nu alweer een PR neerzetten... KLASSE! Eveneens een harde werkster, die het niet cadeau krijgt maar vecht voor wat ze wil! Chapeau! Ze kwam over de finish in 3u39!

Dimitri Parewyck, u weet wel... de man die de Belgische grens afliep...  kwam de benen strekken te Rotterdam. Voorbereiding was door omstandigheden beperkt, en dus al snel de knop omgedraaid tijdens de wedstrijden: genietend uitlopen: 3u39.

John Bosmans, onze clubbie die steeds paraat is anderen te helpen! Voorzichtig moeten opbouwen en toch een mooie 3u37 (PR) laten optekenen, knap hoor!! Samen met Copain Peter Moorgat die het eveneens knap deed, hadden jullie duidelijk een top weekendje!

Bart Van Hauwermeiren en Isabel Van Nieuwenhuyze, niet gepland samen te lopen, noch samen aan te komen. Toch zorgden de omstandigheden ervoor dat dit wel gebeurde. beiden hun hindernissen in de voorbereiding, zelfs in de laatse weken..  des te mooier de prestatie 3u55! Zij kunnen beiden beter.. maar je moet het gewoon doen met de omstandigheden zoals ze zijn... Knap doorgezet!

Gerdje! Uiteraard vergeet ik je niet! Ook jij legde een TOP weg af het laatste jaar! Drukke bezigheden, trainingen goed willen doen, voeding goed willen doen. Je ging er voor en de sub 4u (3u58) is dan ook meer dan verdiend!!!  Je hebt dat puik gedaan!  Op naar de 25Km van de Great Breweries.

Binnenclubs hadden we helaas ook 1 'DNF'.. Al was dit zeker geen verrassing, noch voor zichzelf, noch voor de coaches. Paul Lauryssens moest de handdoek gooien iets na halfweg. De voorbereiding was niet zoals het moest zijn en het verstand zei ook dat het genoeg was. Het is dan ook verstandig daar naar te luisteren. Teleurstelling maakte al zeer snel plaats voor grote trots op zijn vrouwtje!  Misschien moet ik volgende keer in Rotterdam toch nog maar eens meelopen met hem, om van onze 'curse' af te raken 🤪

Verder zagen we knappe prestaties van atleten die we begeleiden! Stephanie Van Delsen en Chantal Schilperoordt gaven een heerlijk verslag van hoe je kan genieten in het afzien. Toppertjes! Ook Bram Dehaene stuurde dankbaar zijn sub 4u tijd in!  Johan van Acker kon tevreden zijn met 3u04, niet zijn snelste maar wel al weer een mooie prestatie. Ook Grete Schaekers en Maarten Bleys zetten een mooie tijd neer!

Rotterdam 2022- u was geweldig!

In Mechelen - 10 K - kwamen ook 4 clubbies aan de start.

Dominick De Witte stoof vooruit en ging met een PR aan de haal! 37'14

Marc Van Hoof kon opnieuw sub 40' lopen, 3e M50!

Maarten De Prycker toonde ook zijn beste form in 2 jaar en leunt zeer dicht aan bij de sub 40'

Net zoals ons Freya Michiels die in topvorm zit en vlot onder het uur liep!

Prima!

We eindigen het verslag met de marathontrail in het zoniënwoud. 

Dieter Claus liep naar een zeer sterke 3u03! De form stijgt zienderogend, blij deze topper blij te hebben in de club!

Ook Kristine Corbeel gaf verslag van een vlotte wedstrijd 'op reserve' met de friends! Knap werk!!!

Oh ja, last but not least... Toppertje Sandra Schenkel nam met haar aflossingsploeg het goud op het Spaans kampioenschap duatlon. Een wedstrijd die best moeilijk verliep kregen we te horen van een vermoeide Sandra. Er zal een hartig woordje gesproken moeten worden in het team, maar dit komt goed! Fernand moest wegens ziekte helaas afhaken... spoedig herstel!

Je leest het, trotse coaches!

Bart

Nina

Bart