21 nov 2021

Het wekelijks verslag krijgt vanaf nu een update. Elke week ronden we af met een Smart-Sport lid extra in de kijker te zetten! Dit los van prestaties. Simpelweg omdat dit is waar we voor staan: elk clublid steunt elkaar, ongeacht tempo of doelen. Elke week opnieuw. Iedereen is gelijk. Talrijke aanmoedigen binnen de groep, geweldig om te ervaren!

We starten het verslag met de twee wedstrijden die gisteren op de planning stonden.

Wim Van Dyck trok naar Hamme voor de 6 urenloop. Rondjes van 1,4 km. De omstandigheden waren goed, maar nog belangrijker de form van Wim zit in stijgende lijn.  De Coach en Wim hebben al een mooi parcours afgelegd met mooie stappen vooruit in de ultrawereld. Maar de laatste weken mogen we wel degelijk van een heuse sprong spreken. De voeding – maar met uitbreiding -  de mindset van de atleet – werd onder handen genomen en Wim volbracht (en nog steeds) dit parcours met glans! Resultaat:  een officiële 69km afgelegd op 6uur. Een PR met maar liefst 12km!  Zeer sterk, Wim kon dan ook nog mooi versnellen de laatste 5km en finishte met een top gevoel, klasse! Op naar de 160K Bello Gallico!

Zaterdagnamiddag stond dan ook de eerste natuurloop van Lier gepland! Stijn Deleus kon met een gemiddeld tempo van 3’59 over de 10 km weer aantonen dat hij goed zit! Paul Lauryssens toonde zich sterk na wat gezondheidsprobleempjes. Wederhelft Wendy Verhulst kon ferm uitpakken met de overwinning op de 10km, dit na een zeer sterke wedstrijd ook van Vicky  Liekens die knap 2e werd! Super bezig beiden! Wendy kan dan ook met goed gevoel beginnen aftellen naar de marathon van Valencia. Maarten De Prycker kon mooi volgen en zette eveneens mooie tijd neer.  Filip Mortier nam de 10 miles voor zijn rekening. Met de rem op kon hij knap 3’45 draaien, mooi op schema eveneens richting Valencia!  Ook Lisanne Jansen liep de 10 miles, ze viel net buiten podium, maar met terug wat meer wedstrijdritme schuift ze zeker nog een plaatsje op! Tenslotte zagen we ook een knappe prestatie van Ellen Steijaert die met een gemiddelde van 5’20 over de 5km toch ook mooie vooruitgang toont!  

Vandaag konden we dan nog eens het veld in. Jentho Rooms liep sterk te Kessel. Nog wat ongemak met de knie weerhield hem van echt door te kunnen lopen, maar een mooie 7e plaats mogen we momenteel zeker tevreden zijn. Sterke eindsprint alweer!  

In Deinze stonden we met 5 aan de start:  Emiel Penneman, Lynn Faems, Charlotte Penneman, Nina Lauwaert en Lieselotte Beck. Alle 5 knap bezig aan een sterk cross-seizoen.  Julie Van De Walle kreeg een rustig weekend, maar zien we volgend weekend te Roeselare! Schitterend inzet van haar binnen het team!

Emiel was wat twijfelachtig voor de start, maar liep een prima wedstrijd en deinsde niet terug voor zijn verantwoordelijkheid te nemen. Een derde plaats bleef lang binnen bereik, maar de echte power ontbrak vandaag om mee te dingen voor het podium. Niet geforceerd, knap gelopen! Wedstrijdritme meegepakt! Volgende week zien we weer een Emiel die op full force kan doorgaan.

Lynn is ondertussen een echte vaste waarde binnen de groep. De immers goedlachse jongedame traint mooi constant en groeit prima! Vandaag zagen we haar een mooie 7e plaats nemen bij de scholieren, prima werk! Charlotte was in diezelfde niet te stoppen. Van bij de start liet ze er geen gras over groeien en trok ze direct door. Al spoedig liep ze +100m voor, een voorsprong die enkel maar groeide en zo kon ze ietwat terugschakelen. Zeer knap en duidelijk volle goesting in Roeselare!

Nina en Lieselotte konden samen starten in de reeks. Nina had op voorhand duidelijke taakdoelen ingepland welke ze knap kon uitvoeren. Naar analogie van Charlotte trok ze direct door om een grote kloof te slaan en makkelijk de overwinning te halen met een minuutje voorsprong. Verdere opdrachten tijdens de race werden dan ook nog prima uitgevoerd, niet eenvoudig zo op jezelf.. De coach is zeer tevreden haar terug in het veld te zien en vooral te zien dat er terug met plezier wordt gelopen.  Ook de aanwezigheid van Lieselotte – 1e jaar in het veld – stemt me zeer tevreden. Prima knokken in de achtervolgende groep op Anneleen Vande Riviere die van bij het begin het hazenpad koos. Lieselotte kon in de laatste ronde knap versnellen en de 2e plaats veilig stellen!  

In de nieuwe rubriek – atleet van de week – zetten we Steve Vandenbroeck in de kijker. Steve traint ondertussen al meer dan 5 jaar bij Smart-Sport en leuk weetje: het is de persoon die op de meest verschillende testlocaties reeds bloed kwam doneren! Ik heb dan ook lang gedacht dat hij in een caravan rondtrok 😊. Maar neen hoor, Steve vormt een topkoppel met Kathleen en is prima gesetteld! Bij zo goed als elke clubactiviteit kunnen we op Steve rekenen: Ekiden, Smartathon, Kerstloop.. hij is de eerste om mee te helpen organiseren/hazen/knallen.  Want ook op sportief vlak mogen we Steve zeker niet onderschatten.  Reeds knappe PR's op de 5, 10 en 21.1K.  Momenteel in prima voorbereiding van zijn 1e marathon: Valencia! We kijken er alvast naar uit! Bedankt Steve voor je clubinzet!

 volgend verslag: na Crosscup Roeselare!