10 okt 2022

Marathon Eindhoven - tegelijk het decor van het Vlaams en Belgisch kampioenschap marathon. Op voorhand konden we al eens goed lachen met allerlei berichtgevingen en zogenaamde elitelijsten... Al werden er zo wel atleten in het nadeel gesteld. Echter trokken we ons daar niks van aan. Bij Smart-Sport weten we hoe atleten fysiek en mentaal voor te bereiden op de marathon. De resultaten liegen er niet om.  Op de marathon zelf behaalden we doorheen de verschillende categoriën knap zowel  GOUD, ZILVER, BRONS als de heerlijke chocolade medaille. 😜 Dit naast talrijke PR's!

Het GOUD 🥇 ging naar onze dame in form - Wendy Verhulst- met een tijd van amper 1 minuutje boven de 3u (alweer dik PR) liep ze grandioos naar de overwinning bij de V45, algemeen gezien nog straffer: 10e Belgische en 3e vrouw V45 algemeen! Zo liet ze heel wat senior dames (zelfs 'elite') achter zich.  Dikke beloning voor haar inzet doorheen de jaren. Een groot deel werd ze vergezeld door Erwin Van Cauwenberghe die enkel na een sanitaire stop enkele minuutjes moest toegeven.  Ik wil hier wel eens bij stilstaan. Wendy kwam voor het eerst testen in 2016.  Een aerobe drempel van 10 km/u, anaerobe drempel 12 km/u. Werk aan de core, geschatte marathontijd toen:  4u a 4u15.  jaar na jaar, maand na maand bleef Wendy gericht trainen. Het vertrouwen groeide, de pijnpunten werden aangepakt door de vele trainingen/kine/kracht/mentale gessprekken/enz...  De tijden bleven verbeteren en Wendy groeide uit tot 1 van de boegbeelden van ons team! Waar een wil is, is wel degelijk een weg.  But you have to put in the work yourself! Klasse madam, uitzonderlijke prestatie!  En geloof me, iedereen, maar ook zij draagt haar eigen rugzakje balast mee... Niks voor niks, geen cadeau's, maar hard werk!  En wie denkt dat ze er genoegen mee neemt... thinkt twice.. "die sub 3 gaat er aan!" sprak ze zelf onmiddelijk na de finish.

Het ZILVER 🥈ging naar Lisz Verbeeck die eveneens een knap PR neerzette: 2u54min39s! Ook hier kunnen we niet spreken van de meest ideale voorbereiding. Maar dat is het uiteindelijk zelden tot nooit.  Het is dan kwestie van kort op de bal te spelen, mentaal flexibel te zijn, anders te trainen en de efficientie naar boven te halen en met vertrouwen aan de start te komen.  Lisz deed dit prima, startte snel.. zeer snel... maar kon het stilvallen beperken en zo als 2e dame finishen bij de V35! Dikke proficiat!

Het BRONS 🥉was voor Victoria Warpy bij de seniore dames.  Net een tikkeltje boven eigen PR kwam ze in 2u50min17s over de finish.  Ook voor haar werd het in de voorbereiding plannen omgooien. Alternatief trainen, mentaal sterk blijven.  Zij deed het prima en kon er uit halen wat er in zat in deze omstandigheden.  Het siert haar ergens een teleurstelling te hebben naar de tijd toe maar tegelijk dringt het toch goed door dat dit alweer een schitterende prestatie is. Zeker als je weet dat dit slechts haar 2e marathon is. Dikke proficiat!

De eervolle 🍫 medaille was weggelegd voor onzen Dieter Claus - wat een stunt - 2u34min59s!  Na een knap pisteseizoen de knop omgedraaid richting marathon.  De effecten van de piste werden prima omgezet naar uithouding en zo zette ook hij een sterk PR neer op deze marathon!  Schitterende all-round atleet en aanwinst voor ACW!  Danny Van de Voorde kon tevens sterk sub 2u45 duiken en mag tevreden terugblikken - 5e plaats M40 (nog een reepke chocolade)!  Zus Wendy deed het eveneens knap in een mooie 3u30, grotendeels vergezeld door Nicky!  Ons kine-duo Van de Voorde geeft dus zelf het goede voorbeeld! iets later kwam ook Isabel Van Nieuwenhuyze in knap PR over de finish: 3u37!

In de regio 3u - 3u30 zagen we nog sterke prestaties en PR's sneuvelen! Nico De Wert (3u14) was terecht meer dan tevreden en blijft knap vooruitgaan! Net als Kurt Cop (3u10), die de sub 3u zal halen en yvan Voortmans (3u18).

Heel wat andere clubbies kozen voor de halve marathon en blikken in hun verslagen tevreden terug.  Johan Van Acker zet een sterke 1u27 achter zijn naam, net als Kristof Gilis 2' later (1u29).

Maar ook Kurt Luyck is prima op weg naar marathon Valencia met 1u36!  John Bosmans  zet een nieuw PR neer! '(1u37) op de hielen gezeten door Jan Verhulst die 1 minuutje later finisht en een knappe comeback aan het maken is! Dimi Van De veld, nog zo'n voorbeeld van harde werker zet een solide 1u52 neer ondanks de buikkrampen onderweg!

Eindhoven afronden doen we met Sarah Michels. Zij koos voor de  1/4e marathon en kaapte knap een podiumplaatsje weg 🥉 ! Schittend gedaan!

De ceremonie heb ik niet meer afgewacht, zo kon ik het slot van De Klingse Boscross nog meepikken. Bij de jeugdlopen liepen zowel Olivia, Fiora als Thorre mee.

 op de prestatielopen werd dan ook nog eens schitterend gepresteerd:

🥇Skye Sloots (1000m)

🥇Phebe Van Lokeren (2.5K)

🥇Charlotte Penneman (5k)

🥇 Joakim Van Gasse (35+  , 5K)

🥈 Melissa Van eetvelt (5k)

🥈 Emiel Penneman (5K)

 Prima organisatie met mooie opkomst!

Ter volledigheid ronden we af met de mooie resultaten te halve marathon Erpe Mere: zowel Maarten Sichien als Willem Van Delsen tankten er vertrouwen richting verdere doelen!

Happy coaches!