22 okt 2023

Belofte maakt schuld... verslagje van de teamprestaties!

Oktober is in het najaar steeds goed voor enkele halve en hele marathonwedstrijden! Ditmaal kleurden de Antwerpse straten mooi groen. De supporterende Antwerpenaars konden zo flitsen van Rodan Interieur, Athlex Belgium en Rawperformance lezen op de shirts. 

De coach kreeg melding van minstens 5 PR's op de halve marathon! Nico De Wert zet zo alweer een stap dichter naar de sub 3u marathon. Maar ook Richard Rosseels, John Bosmans, Valérie Tack en  Michael Steenssens (1u14) tonen hun progressie met een knap PR!

Post marathon liepen de Maarten's, Kirsten en Guy eveneens een sterke halve! Op de marathon zelf zagen we een mooie 2u47 van Filip Mortier die de marathon trainingsgewijs meepikte. Jan Verhulst zet zijn PR neer op de 42.2K en ook Tamara Keunen zet met 3u32 een zeer knappe prestatie neer net als Chesney Sterckx die na een moeilijke voorbereiding een zeer nette 3u18 uit zijn mouw tovert! Coachende secretaris Paul Lauryssens & Wendy Verhulst zagen dat het goed was 😊.

Ondertussen was Berlare naar goede gewoonte de place to be om het cross-seizoen aan te vangen! Met maar liefst 11 ploegjes geleid door Smart-Sport stonden we onder ACW-vlag aan de start. En zo hopen we weer aan een remonte bezig te zijn om 'den afstand' op ACW nieuw leven in te blazen.   ACW heeft daar met The Smart-Sport Club een professioneel team mee in huis. Afstandtrainen is ook een werkje van lange adem.  Coaches, Atleten (en ouders) dienen geduld te hebben. Maar als dat er is...en de juiste trainingen worden gegeven.. dan sta je er als senior!  En het zijn de senior jaren die van tel zijn en 'fun on the road to' is wat belangrijk is... Aan de talrijke lachende gezichten te zien op de foto's te zien, slagen we daar mooi in! Iedereen gaf het beste van zichzelf in functie van het team. Top 10 werd in zo goed als alle deelnemende ploegjes bereikt! De sfeer en gezelligheid in de "RODAN-tent" was dan ook opperbest!   Alle wedstrijdenverlopen hier verslagen is een 'mission impossible'. Maar gezien we toch die 'eigen kweek' senior jaren in the picture willen zetten, zullen we deze van de dames er uit nemen om even op in te zoomen.

"we stonden met 2 seniore dames aan de start. Voor het team van Kaat Geboes, Keshia Tibbe en Jana Vermeylen was het een vuurdoop... De 2 laatst genoemden hadden tot voor enkele weken nog nooit een spike aangetrokken, laat staan een cross gelopen... en Kaat is een juniore die ook hier haar vrouwtje moest staan tussen de andere seniores... Maar onbevreesd gingen ze van start en deden ze dit best prima!  Ze werden knap 36e van de 64 deelnemende teams. Het smaakte (na even te bekomen) achteraf zeker naar meer!

Het tweede team dat we konden samenstellen was met Isaura Rossaert - Charlotte Penneman en uVictoria Warpy. Ook een combinatie die we voorheen nog niet hadden gemaakt. De dames moesten voor de start nog even wakker worden geschut, omdat vertrouwen echt wel op zijn plaats was! Mentaal dien je eerst de persoon te worden die het kan, alvorens je het effectief dient uit te voeren. Omgekeerd werkt niet.  En dat vertrouwen was terecht; Isaura kon prima mee met de kop (op de uiteraard ontsnapte Mariska na) en als 4e de stok doorgeven aan Charlotte Penneman. Charlotte dichte de kloof verder en kon zo Victoria Lanceren. Zij had een achterstand van 12s goed te maken op Marie. Met de hete adem van Chloé Herbiet in de nek was het doortrekken tot bij Marie en er direct over proberen geraken.  Tijd om even op adem te komen achter Marie was er helaas niet.. Chloé konden ze achter zich houden, maar zoals wel verwacht.. had Marie ook nog wat overgelaten om in de laatste 400m het verschil te maken.  Schitterende wedstrijd, spannend spektakel.. exact hoe een relays dient te zijn!  Knappe 2e plaats algemeen maar bovenal 1e CLUBTEAM! want het winnende team was samengesteld uit verschillende clubs.. Dit 'shoppend' samenstellen kost natuurlijk de helft van de punten..waardoor onze dames in de leiderstrui staan van het cc klassement. Altijd fijn!

Prijs van de strijdlust gaat deze week naar Jentho Rooms bij de junioren... Na goedweg 300m krijgt hij een 15mm spikepin los door de schoen in de zijkant van de enkel.. Toch beet hij door en finishte hij sterk! Het team eindigte 19e van de 40 deelnemende teams..  In de avond werd er nog genaaid op spoed... Het zat er diep in..spoedig herstel Jentho!

Dank aan alle aanwezige atleten, ouders en supporters! Heel fijn zo'n grote groep samen te hebben!

Op naar Roeselare. 

Oh..bisnummer! Sandra Schenkel rolt in Andalusië heel het damesgezelschap op en wint daar het Andalusische crosskampioenschap op epische wijze! Congratz!