18 okt 2021

We beginnen het verslag met de EKIDEN te Brussel. We hebben het even moeten missen en het deed zichtbaar deugd bij alle aanwezige clubleden op weer terug talrijk aanwezig te zijn op een groot evenement. Met maar liefst 4 teams stonden we aan de start. Ons jongerenteam, aangevuld met de immer enthousiaste Lieselotte Beck en comback-man Tim VanDijck, werd door de coach gevraagd om toch goed, maar niet maximaal, door te lopen. In de gemengde reeks van verenigingen kaapten zij zo de eerste plaats weg met een tijd van 2u43min30s.  Emiel startte zeer sterk en liep vol vertrouwen naar een mooie tijd sub 17' op zijn 5K. De trend was gezet en ook zus Charlotte, Jentho, Lynn, Tim en Lieselotte blonken uit!  Voor de 3 andere teams was de opdracht anders: Geniet van het teamgebeuren, van het lopen en van de sfeer. De ene  - Paul Lauryssens -nam dat al wat letterlijker op dan de andere.. Maar genieten deden ze allemaal en dan nog wel met mooie resultaten: de 4e, 8e en 18e plaats in het klassement (AX) werd neergezet! Dank ook aan de extra supporters Bart én Stéphanie, super dat jullie er bij waren!

Grote dank eveneens aan Evelyne en Koen die ervoor zorgden dat al onze lopers reeds in nieuwe NEWLINE kledij aan de start konden verschijnen.  Zo kon er met fierheid getoond worden hoe we steeds terecht kunnen bij KINE VAN DE VOORDE, alsook onze POWER UP sessies houden bij RAWPERFORMANCE en de sympathieke Peter en Cindy ons mede ondersteunen met hun REPLAY STORE te Nieuwpoort, een bezoekje waard! Ook kersverse hoofdsponsor - met dank aan Willem Van Delsen - ATHLEX BELGIUM zetten we tegelijk graag in de kijker, maar daarover later meer!

Ekiden-2021: een geslaagde editie!

De coach reed na de Ekiden door naar Amsterdam Hier stond de marathon gepland voor Nina  Lauwaert en Nico Dewert. Hier viel helaas dan ook de valse noot van het weekend... Nina had een totale offday en bleef een schim van de atlete Nina die we nog een week ervoor al lachend en spelend de overwinning zagen nemen op de 10 miles.  Ondanks het prima haas/vergezel werk van Stan de Vleminck en Tommy Kinders (met een topprestatie op de Ekiden in de benen!) draaide het bij Nina helemaal niet goed. Reeds van bij de start zagen we een gebrek aan power en wedstrijdfocus. Op geen enkel ogenblik kon ze echt in de race zitten. Gezien het doel van deze marathon was om zonder tijdsdruk of limiet te lopen en er vooral plezier aan te beleven, werd het een lange tocht alvorens ik haar op km 36 uit de race kon nemen.  Een marathon verdient altijd 100% mentale en lichamelijke paraatheid of deze slaat keihard terug.

Maar goed, zowel voor als na een valse noot kan het best weer goed gaan. Dit moet zijn plaats krijgen, en er dan weer met volle force tegenaan.  De conditie zit best goed, alles wat op een rijtje zetten,  koppie op en verder strijden.

Nico Dewert liep ondertussen aan zeer constant pace (4'46) zijn eerste 35 km.  Net toen hij het moeilijk kreeg zagen we elkaar, wat duidelijk voor een boost zorgde. Hij bleef knokken, strijden doorheen het Vondelpark en op een knappe 3u21 over de lijn komen in het olympisch stadion! Sterk werk Nico, heel fijn jou bij ons in de club te hebben.

In Parijs stond onze David - chipkesmans - aan de start van de marathon! David is een atleet die nooit klaagt of zaagt tijdens de voorbereiding. Hij werkt zijn schema op eigen houtje af zonder al te veel bij de coach aan te kloppen, gezien hij zich bij "de mindere goden" rekent.  Geheel onterecht natuurlijk! Met 3u16min toont hij dat de sub 3u in zicht is!  Sterke prestatie makker en mooi om zien hoe de clubbies je volgden tijdens de race!

Ook te Brugge werd er 'gemarathond'. Arne en Johan liepen er beiden mee.  Arne nam al snel vrede met mindere benen, draaide de knop om en liep uit net boven de 3u30. Johan toonde een mooie verzilvering van conditie en kwam iets boven de 3u binnen; Sterk heren!

Tenslotte kijken we nog even terug naar de gebeurtenissen in eigen dorp.  Ondertussen groeit de Klingse Boscross ook mooi uit en wordt dit vaak meegelopen als voorbereiding op het cross-seizoen. Smart-Sport clubbies namen zo 3x het zilveren plaatsje in! Helen Van Lysebetten op de 5K, Lisz Verbeeck op de 10K, net als Wendy Van De Voorde (F35).  prima dames! Ook kersvers lid Billy Vandewalle liet zich direct opmerken dit weekend.  Hij klokte zaterdag - ondanks veel moeten aanschuiven door een last minute start - op de 10KM Spartacus te Boom de 2e snelste tijd. Zondag liep hij dan nog even mee met op de Klingse cross met een mooie top 6 plaats! We weten dat er veel potentieel zit in Billy. Met een verantwoorde opbouw gaan we dit naar boven brengen het komende jaar.

We ronden het verslag bij deze af. Volgende week start het cross-seizoen te Berlare waar we aanwezig zijn met maar liefst 4 teams!

En volgt er een belangrijke aankondiging...