02 mei 2022

Wat een weekend!

Er werden maar liefst op 8 locaties wedstrijden afgewerkt. Het leek op voorhand een huzarenstukje om alles in goede banen geleid te krijgen. Maar deze bezorgdheid was onterecht. De coaches konden zich verdelen en spontaan werd er prima geassissteerd op de locaties waar we niet geraakten.  Dit geeft een hecht teamgevoel en is zeer fijn waar te nemen. Ouders en clubgenoten moedigen elkaar aan waar het kan! Top!

We starten met de prestaties op de interclub cad/schol.

Phebe Van Lokeren mocht de 800m voor haar rekening nemen (LEBB).  Ze toonde aan het vertrouwen van de coach in haar terecht is! Met een PR nam ze knap beslag op de 2e plaats! Prima bezig aan die comeback Phebe! Geduldig blijven bouwen zoals je bezig bent.

Emiel Penneman  mocht voor ACW de 1500m lopen bij de cadetten.  Een te snelle eerste ronde moest hij toch wat bekopen, op karakter die laatste ronde door en een mooie 3e plaats als resultaat. Nog op de 1500m kon Jentho (schol) eveneens 3e plaats opeisen, het werd een snelle race waarbij hij - alweer- een groot PR neerzet: 4'11 !  Zowel Emiel als Jentho draaien prima op training! Lynn Faems kon haar sterke prestatie van vorige week te Beveren bevestigen. Met 5'04 om de 1500m haalde ze een prima 4e plaats binnen voor ACW. Met  Rhune Vanroose namen we geen risico, zowel dokter als kine adviseerden nog kalmte. Dan luisteren we daar ook naar.  We begrijpen uiteraard de teleurstelling van AVLO op dat vlak, maar gezondheid gaat ALTIJD voor. Rhune kon zich echter prima nuttig maken door te helpen op het 'thuisevenement'.  Julie Van De Walle (ASVO) nam te Vlierzele eveneens deel aan de 1500m! Deze atlete blijft in stijgende vorm zitten en lukt het nu wel om onder die 4'50 te duiken!  Knap werk onder het oog van coach Bart Stroobandt. 

Zaterdag stond eveneens het BK  10000m op het programma te Malmedy.  Supporters waren er op 1 hand te tellen... Voor Nina Lauwaert een subdoel in voorbereiding van haar halve marathon in enkele weken. Maar de conditie zit al enkele weken terug in stijgende lijn. Na een prima prestatie op de 10 miles kon ze prima doortrainen.  Door een dipje na 3000m verloor ze even de aansluiting met Lisa, wat volgde was een achtervolging om in de laatste km terug met 3 samen te komen. We zagen een heerlijk slot van de wedstrijd waar duidelijk hier en daar diep gegaan werd.  Nina kon knap 2e worden in een mooie tijd van 33'25.  Zo duikt ze onder de kwalificatietijd voor de Europacup!  Mooi meegenomen! Het volledige verslag kan u lezen op haar fanpage: Nina haalt de limiet Europacup 10000m

Onze immer sympathieke Brigitte Vanmulder liep te Sint-Genesius-Rode knap podium (3e) op de 5 km! Met vertrouwen kan ze in komend weekend starten op haar marathon.  In Nieuwkerken zagen we ook prima prestaties op de stratenloop. Helen Van Lysebetten nam de overwinning in eigen dorp! Dit deed zichtbaar deugd na wat peesproblemen. Deze averij lijkt gelukkig verdwenen!  3e plaats ging naar Melissa Van Eetvelt, eveneens proficiat!   Eveneens op de 5km zagen we bij de heren onze Bryan Roozenboom de overwinning op zak steken.  Klasse!  Tenslotte zagen we in Knokke mooie prestaties! mooi PR door ons Tinneke Van den Berge gehaasd door Kris.  Ook Bart Van Hauwermeiren en Isabel Van Nieuwenhuysen tekenden er present!

Afsluiten doen we op de prima georganiseerde meeting te Herentals.  Emiel Penneman kon er de 800m meelopen. Ook al zat er -naar eigen zeggen- nog melkzuur in de beentjes- de wedstrijd verliep vrij goed.  Hij zat 1 groepje te traag om er echt alles uit te kunnen halen maar met 2'14 mogen we nu zeker tevreden zijn! Dit seizoen een sub 2'10 is een haalbare kaart voor Emiel!  Iets later op de avond kwam zus Charlotte Penneman in actie.  Met Charlotte hebben we in overleg een ietwat alternatieve start van het pisteseizoen gekozen.  De kwalificatie voor het Europees kampioenschap U18 zat immers zo in haar hoofd, dat we hier eerst naar toe hebben gewerkt. Nog zonder enig wedstrijdritme op de piste stond ze best voor een zware opdracht.  Nu goed, de trainingen werden afgestemd en ze kon rekenen op haaswerk van clubmaatje Lieselotte Beck! Een limiet lopen, het is nooit een cadeau... er op of er onder...  Charlotte liep zeker niet de beste wedstrijd aller tijden, maar kon wel 1" onder de EK limiet duiken!  Wat zijn we trots! Na het 1200 a 1250 of was het nu 1300m haaswerk van Lieselotte leek het nog een lange soloweg te worden... Echter had de sympathieke Anne Scheurs (dank u!) maar een half woord nodig van de coach om Charlotte direct bij te staan en nog verder op sleeptouw te nemen. De laatste ronde was het alles geven voor Charlotte maar ze haalde het!  OP naar haar 2e Europese kampioenschap!

Dank aan iedereen die dit weekend zijn beste beentje(s) heeft voorgezet / onze atleten heeft ondersteund!