12 sep 2021

Eerlijk...Het was een weekend met een grote dosis adrenaline. En net toen ik dacht van 'nu zit het er op' besefte ik dat ik dit nog in een verslag moesten zien te krijgen...Help'.  Nu goed, hoe begin je aan zoiets? Gewoon bij het begin zeggen ze dan wel eens. Laat ons dat maar doen.

Het Smart-Sport Young Elite Team.

Een hele mond vol, wij zeggen gewoon team YETi πŸ˜€. Gedreven jonkies die met volle overgave trainen en het beste van zichzelf geven en zich vooral kosteloos amuseren op training.
Dit team is trouwens in volle ontwikkeling en wekelijks krijgen we leuke aanvragen/interesses bij, fijn! Dit kan nog steeds richting het komende atletiekseizoen. (alle info: https://smart-sport.be/smartsportclub/performanceteam) Onderbouwde trainingen, krachttraining @RAWPERFORMANCE, stages, sponsorpakketten, ed.  Ze zitten goed!

Lynn Faems traint reeds enkele maanden mee en maakt een mooie evolutie door. Zij zal er staan en haar trainingswerk zal beloond worden.  Net hetzelfde geldt voor Jentho Rooms, na enkele trainingsweken op full force zagen we reeds tot wat hij in staat is. Nu weer even remmen met de gevoelige knie.. maar hij zal er staan tegen het cross-seizoen!  Broer en zus Penneman liepen dit weekend het BK 1500m. Charlotte toonde power en nam knap zilver! Emiel stak een PR op zak; 4'32! Hij weet dat hij zo direct onder die 4'30 duikt.  Duidelijk de start bij ons team niet gemist Emiel!

Antwerp Night (half) Marathon (BK).

Hét evenement waarmee we nog eens talrijk aanwezig konden zijn met veel clubleden. Ik kom er voor uit, de coach is PRO covidsafe ticket. Atleten gaan hier verstandig mee om en het deed deugd nog eens in een 'normale setting te kunnen lopen'. 

Ik ga geen risico nemen hier namen te beginnen opsommen, want het zijn er teveel om op te noemen.  Binnenclubs konden we alle verslagen lezen, TOP, dit maakt een fiere coach, want dit hebben we toch gemist hoor. Kunnen presteren op lange afstand, iets waar Smart-Sport gespecialiseerd in is.  Een aantal gingen voor maximale prestatie, anderen voor een goede prikkel op de halve in voorbereiding van een aankomende marathon.  Jullie deden het uitstekend! Ook dank aan alle supporters ter plaatse! Heel fijn, dat bevestigt ook alweer de enorm goede teamgeest.

UIteraard verdient 1 prestatie nogmaals uitdrukkelijke vermelding. Lieselotte Beck nam het goud mee naar huis. Was het sterk bezet? Neen.. geven we grif toe. Maar evenwin was het verboden voor de toppers om te komen lopen... bijgevolg hebben de afwezigen ongelijk en zijn we ongelooflijk trots een gouden plak mee naar huis te nemen. Wat zeg ik.. twee..of eigenlijk drie gouden plakken (overall - F35- Vlaams).  Van zeer dichtbij heb ik kunnen volgen hoe verstandig zij de wedstrijd heeft ingedeeld en tenvolle kon genieten van de laatste honderden meters richting finish... Kippenvelmoment!!! Dit maakt van onze toppers Stijn Van Lokeren (vorige week goud Masters ultratrail) - Lieselotte Beck een gouden koppel binnen ROBA, toch wel uniek!

Ook onze SmartMix ambassadeur Tommy Kinders liep een zeer sterke wedstrijd en ging met zilver naar huis! Proficiat Tommy!

Tenslotte, we klagen niet graag, minstens uit sympathie voor getroffen lopers... Golazo... dik gebuisd voor de organisatie van het BK in deze setting.  Ik heb met eigen ogen gezien hoe amateuristisch alle persoonlijke dranken bij 1 madammeke aan een cammionet moesten worden gedropt die daar met enkele gammele kartonnen dozekes stond... Zij wist zelf van niks wanneer/hoe enz..  Vervolgens werd om 18u het hele parcours autovrij gezet waardoor deze dranken niet op hun plaats geraakt zijn.  Sorry, maar elite atleten rekenen op hun persoonlijke sportdrank bij ELKE drankpost. Ze zijn  er dus niet of nauwelijks geraakt.. intriest als je weet dat er atleten zijn uitgestapt omwille van het niet kunnen bijtanken / maagissues door andere voeding te moeten nemen.  BK onwaardig. Er zullen genoeg klachten bij de VAL binnenlopen die er hopelijk voor zorgen dat er volgende keer eens NIET voor het geld gekozen zal worden bij toekennen van een BK.

 De 20 km Van Brussel

Dat Krijg je dan met het verschuiven van wedstrijden.. dan vallen 2 mooie wedstrijden samen.. Nu goed, we waren vertegenwoordigd, oa. David, Steve, Brigitte, Arne,Sarah; enz.. namen deel aan het toch wel zware parcours. De heren liepen in functie van aankomende marathon, alle 3 met een knappe tijd! Brigitte toonde mooi herstel na haar ultra-avontuur vorige maand! Sarah zet haar sterke groei verder! David probeerde de coach nog te lokken met taart en frieten...maar tevergeefs..  Hij moest het allemaal zelf verorberen  πŸ˜. Proficiat voor de twins!

Memorial Jean Van Eetvelt

Onlangs sloot Joakim Van Gasse aan bij de club. Deze memorial namen we dan ook met plezier mee! Zeer fijne sfeer te plaatse en sympathieke lopers! Ik hoorde alleen maar lof over de organisatie die weer opnieuw kan groeien richting komende edities. Snel en afwisselend parcours. Zelfs met aanwezigheid van de burgemeester..

Nina Lauwaert tekende present en nam de eerste plaats mee op de 5 én de 10km. Dit tijdens haar marathontraining van 30km, mooi zo! Kevin Lossie (off dagje, merci vr de coach zijn goede nacht), Kurt Cop en Jessica Van Steenwinkel namen eveneens deel, net zoals kersvers lid Filip Mortier die zilver nam om de 10km. Prima werk!

Sandra Schenkel @ Grand Prix Paris.

Sandra zit in goede vorm en dat hebben we geweten! Dit weekend een dubbel wedstrijd achter de kiezen na een crazy event van gebeurtenissen van luchthaven richting start... 11e tussen de grote kleppers op de sprintduatlon. Fietsen TOP! lopen ok, maar ruimte voor progressie naar komend seizoen. We weten waar het schoentje wringt. maar nog even benadrukken, dit is op het hoogste internationaal niveau, klasse! Geloof het of niet.. vandaag deed ze dan mee aan het Frans kampioenschap sprinttriatlon.  Uiteraard niet met de meest frisse benen, maar prima verstandig ingedeeld en zo zelfs zeer sterk laatste 5K kunnen lopen. Mooi zo!

Zeker nog te vermelden: Ultraman Wim Van Dijck startte te Winschoten, luisterde verstandig naar zijn gevoel en stopte op 40km.  Samenloop van zware trainingsweek en omstandigheden. Vooral tevreden dat er geluisterd wordt naar de feedback van het lichaam.  Tom Waeyaert tenslotte liep knap de trail Du Hérou: 42 km / 2000D+ , mooie 9e plaats bij de masters en bij het lezen van zijn verslag heeft hij er tenvolle van genoten (én afgezien), heerlijk!

Moest ik mensen vergeten zijn, please forgive me πŸ™‚

Moe, maar voldaan sluiten we dit topweekend af! 

De 🍰is binnen, net als de πŸ’, peace out!